І хоч війна входить в активну фазу, економіка тріщить по швах, багатьох звільнили з роботи, а частина людей заробляє на порядок менше, ніж до війни, платити за рахунками потрібно щомісяця та в повному обсязі.

Нещодавно в мережі почала ходити інформація, що після завершення опалювального сезону тарифи на комунальні послуги можуть бути переглянуті. Докладніше про це інформує сайт "На Пенсії", посилаючись на заяву голови Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) Костянтина Ущаповського.

Наприкінці 2022 року НКРЕКУ планувала підвищити тариф на водопостачання та водовідведення, але рішення було раптово скасовано і так і не набуло чинності. А тому цілком очевидно, що тарифи будуть підвищувати після закінчення поточного опалювального сезону.

Повідомляється, що можуть змінитись ціни і в платіжках на природний газ. Для побутових споживачів тариф можуть переглянути вже у квітні. Українські чиновники впевнені, що теперішній тариф надто низький.

Відомо, що під гребінець підвищення тарифів потрапить і вивіз сміття, хоча в окремих регіонах України його вже підвищила місцева влада. За словами голови Спілки споживачів комунальних послуг Олега Попенка, це пов'язано зі зростанням цін на пально-мастильні матеріали.

Читайте також: