Всі знають, що зберігаючи картоплю в теплому місці вона швидко дасть паростки, в дуже холодному - картопля перемерзне і стане солодкою, а ось при високій вологості картопля почне сиріти. Щоб при зберіганні не було втрат врожаю, слід дотримуватись кількох простих правил.

Так, для зберігання картоплі варто вибирати прохолодні та затемнені місця. У будинку підійдуть балкон, полиці під підвіконням, ніша або комора. Якщо є вибір – умови на заскленому балконі будуть кращими, ніж у теплій коморі.

При цьому зберігати слід лише цілі картоплини без пошкоджень. Перебирати запаси варто не рідше ніж раз на місяць. Від неминучих перепадів вологості та температури може допомогти вдале сусідство – зберігайте між бульбами картоплі буряки. Вона допоможе забрати зайву вологу.

До речі, краще зберігати картоплю в дерев'яних ящиках або на дошках, щоб не допустити контакту бульб з холодним залізом, цементом, бетоном, цегляною кладкою.

Як зберігати картоплю у підвалі

Підлоги в засіках для овочів краще робити гратчастими або зберігати картопля в контейнерах. Якщо картоплі не дуже багато, можна затарити її в ящики та контейнери, опудрити крейдою або товченим вапняком, що просіяє деревною золою. З рослин-захисників можна використовувати зелене листя горобини (на 5 відер картоплі одне відро листя), сухі рослини гіркого полину, скиглиння.

Існують і захищаючі препарати, якими обробляють картоплю, вони попереджають гниття та пліснявіння, захищають від бактеріозів та грибних хвороб, відрізняються швидкою початковою дією. Якщо ви успішно впоралися із завданням завантаження картоплі до підвалу, залишається лише підтримувати температуру в ній вище 2 °С.

Читайте також:

Вас ненавидітимуть: які продукти в рази посилюють дикий запах поту. Краще від них відмовитись

До сліз: одразу п'ять українських воїнів одружилися зі своїми дівчатами прямо перед відходом на фронт

Мрія ласунів: як приготувати ніжні рулетики з сиром та згущеним молоком