Українських пенсіонерів попередили, що Пенсійний фонд України може позбавляти українців соціальної допомоги. Так, є відомості про те, що українські пенсіонери можуть бути позбавлені пенсій за певних обставин.

Цю інформацію розмістили на порталі новин «ТСН»

Важливо повідомити, що раз на рік Пенсійний фонд України, Міністерство фінансів та Міністерство соціальної політики проводять спеціальні операції, щоб перевірити систему виплат пенсій. Справа в тому, що є спеціальний закон за назвою «Обов'язкове загальнодержавне пенсійне страхування», який може дозволяти позбавляти українців соціальної допомоги.

Також повідомляється, що є кілька причин, через які можуть позбавляти пенсій.

Закон «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» вказує на те, що є 4 причини, через які можуть позбавити пенсійних виплат. Тут йдеться про те, що соцвиплати можуть припинитися, якщо пенсію було призначено за документами, які мають неправдиву інформацію. Наприклад, неправильне прізвище або помилка у прізвищі, зазначеному в документі. Якщо український пенсіонер поїхав закордон, його теж можуть позбавити пенсії.

Також соціальні виплати можуть припинитись у тому випадку, якщо пенсіонер помер або якщо він не забирав свої виплати протягом півроку.

Читайте також:

Більше половини українців можуть залишитись без пенсій: до чого потрібно готуватися

Які надбавки до пенсій отримають цього року учасники бойових дій. Роз'яснення

Вже у квітні багатьом українцям збираються підвищити пенсії