В Україні у 2023 році відбудуться посилення вимог до страхового стажу. Відповідно до цього, ті, кому виповниться 60 років цього року, не зможуть вийти на пенсію.

Докладніше про це інформує "На Пенсії".

Повідомляється, що таким пенсіонерам доведеться продовжувати працювати до 63 чи навіть 65 років. І, швидше за все, ситуація лише погіршуватиметься у майбутньому.

Відомо, що з 2018 по 2021 основну вимогу щодо наявності страхового стажу виконувала практично більшість потенційних пенсіонерів, то невдовзі приблизно до 60% українців не зможуть вийти на пенсію при досягненні встановленого пенсійного віку.

Зрозуміло, що повномасштабна війна з Росією посилила і без того плачевний стан пенсійної системи в Україні. Адже багато людей втратили роботу, а отже й пенсійні відрахування, що надалі матиме негативний вплив при оформленні пенсії.

Експерти визначили, що справжні складнощі чекають на пенсіонерів з 2025-го. Зараз за даними Пенсійного фонду внески на пенсію роблять лише 10,7 млн ​​українців. І це при тому, що пенсії одержують ті ж 10,7 млн ​​осіб. Наразі середня пенсія складає 4622,60 грн. Щоб забезпечити таку цифру, середня зарплата в Україні має становити понад 21,6 тис. грн.

Читайте також: