Через відключення електрики далеко не у всіх українців сьогодні є можливість прасувати одяг. Більше того, деякі люди просто не люблять цього робити, навіть якщо є світло. Видання One Howto випустило докладну інструкцію, як погладити речі без праски.

Водяна пара

Одним з найвідоміших і найпростіших способів прасування без праски є пара. Закип'ятіть воду в каструлі, зніміть кришку, повісьте річ на вішалку і тримайте над каструлею. Небезпечно піддавати шкіру рук впливу гарячої пари, але якщо ви правильно тримаєте одяг над водяною парою, ви не завдасте собі шкоди. Коли тканина просочиться гарячою парою, просто розтягніть її та розгладьте всі складки.

Ще простіший спосіб - повісити річ у ванній, включити дуже гарячу воду в душі і закрити двері. Зачекайте, поки пара розсіється по всій кімнаті та просочить одяг. Після цього ви можете розправити складки руками.

Фанат

Фен може бути екстреним рішенням, щоб швидко розгладити складки на одязі. Розпорошіть на тканину воду, найкраще з дифузора. Якщо у вас є лише одна чи дві складки, ви можете намочити лише ці області. Розтягніть області, які ви хочете випрямити, та нагрійте їх феном. Слідкуйте, щоб температура повітря з фена не була дуже гарячою для матеріалу, який ви прасуєте.

Випрямляч для волосся

Цей трюк ідеально підходить для розгладження проблемних складок, якщо у вас немає праски. Також він стане в нагоді, якщо ваша праска погано впоралася із завданням, і ви хочете випрямити важкодоступні місця на вашому одязі.

Розпорошіть трохи води на ділянки, які ви хочете випрямити. Нагрійте випрямляч до температури, що підходить для одягу. Проведіть випрямлячем по складці, і легко його розгладить.

Каструлі

Каструля або сковорода з плоским та товстим дном можуть стати інструментами для прасування, якщо вони досить важкі та чисті.

Додайте в каструлю трохи води та нагрійте її до температури, що підходить для вашого одягу. Зніміть її вогню та злийте воду. Розтягніть річ на плоскій поверхні та проведіть дном каструлі по складках. Додати трохи води, якщо це необхідно.

Вологий рушник

Вологий рушник також може допомогти вам погладити одяг без використання праски. Покладіть річ на плоску поверхню максимально розтягнувши її. Зверху покладіть вологий рушник, злегка притисніть його руками. Пройдіться по всій поверхні тканини рухами зверху вниз та зсередини назовні. І тут роль праски виконають ваші власні руки.

Метод скручування

Такий лайфхак найкраще підходить для футболок, худі та светрів. Коли після прання вони будуть майже сухими, трохи розтягніть їх на рівній поверхні і поверніть в тугий рулет. Залишіть одяг досихати в місці, що добре провітрюється. Коли ви розгорнете речі, на них буде значно менше складок, ніж ви очікували.

Читайте також:

Дуже поганий: у мережі показали, як виглядає путініст Михалков після реанімації. Фото

Чоловік обіцяв шубу – чоловік добув шубу: вдовам “мобиків” із “ДНР” масово дарують хутряні вироби не першої свіжості. Фото

Туалет прямо в кімнаті, а спати доведеться біля прання: у Києві здають найменшу квартиру