Через те, що на території України продовжуються проблеми з електропостачанням, українці шукають альтернативні джерела світла. У зв'язку з цим експерти вирішили розповісти про таку річ як батарейки і чим вони відрізняються один від одного.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «teslabatteries»

Найчастіше люди користуються сольовими та лужними батарейками. Одні по-своєму корисні в різних випадках, проте експерти вирішили розповісти, у чому їхня головна відмінність.

Найголовніша і перша відмінність – ціна. Так, сольові батареї коштують на 30-50% дешевше. Вони відмінно підійдуть для настінного годинника, тому що їх цілком вистачить для цього предмета. Однак потрібно зауважити, що сольові батареї зовсім не підходять для приладів з високим енергоспоживанням, ви просто викинете гроші на вітер.

Сольові батареї мають номінальну напругу 1,5 В при скромних показниках, вони також погано працюють при низькій температурі.

Що стосується лужних батарейок, то вони видають великий струм, що говорить про те, що їх добре використовувати у потужних приладах. Вони мають ємність у 3-5 разів більше в порівнянні з цинк-вуглецевими і можуть зберігатися від 5 до 7 років, тоді як сольові – близько 2 років. Також вони мають повністю герметичний корпус, що говорить про те, що ваш пристрій буде в безпеці.

Однак варто розуміти, що сольові та лужні батареї мають свої різні властивості. Наприклад, сольові батареї відмінно підійдуть для таких приладів як годинник, а лужні для більш потужних. Знавши про відмінності цих батарейок ви можете уникнути зайвих витрат.

Читайте також:

Йому було всього 15 років: підліток "під мухою" прокотив свого друга на мотоциклі та відправив на той світ

Це поганий знак: Годинник судного дня, який відраховує кінець світу, перевели у критичне становище