Після того, як 6 лютого на території Туреччини біля кордону з Сербією стався жахливий землетрус, українці почали замислюватися: а чи можливий такий поворот подій в Україні. У зв'язку із цим фахівець вирішив звернутися до мешканців нашої країни.

Відповідну публікацію розмістили на порталі новин «apostrophe»

Через велику трагедію із землетрусом, на території Туреччини загинуло понад 4 тисячі осіб, а 26 тисяч людей отримали серйозні поранення. Через цю подію величезна кількість будинків та будівель були також зруйновані, як і життя тисяч місцевих мешканців.

Також важливо повідомити про те, що землетруси останніми днями відбуваються буквально по всій нашій планеті. Саме через це сейсмолог Олександр Кендзера вирішив розповісти українцям, чи можливий землетрус на території України.

«Я б поставив питання так: чи існує небезпека для України? Так, існує. Вона показана на картах загального сейсмічного районування на території України. Чи може бути щось подібне на території України, як у Туреччині? Тут питання в тому, чи всі будинки в країні є сейсмостійкими. Об'єкти треба перевіряти та прорахувати», - сказав фахівець.

Крім цього, він акцентував свою увагу на тому, як українські будинки відреагують не струс, тому що від цього залежить багато чого. Проте сейсмолог заспокоїв українців та сказав, що в Україні не буде такого, як у Туреччині.

«Нічого подібного до того, як у Туреччині, у нас не станеться. На жаль, у Туреччині активність сейсмічних впливів досить висока, а багато будинків не враховували цю небезпеку», - підсумував експерт.

Читайте також:

Зеленський висловив співчуття: найпотужніший землетрус у Туреччині, багато хто не вижив. Що відомо

На зло колишній: екс-чоловік Ані Лорак, будучи громадянином Туреччини, залишився в Україні і підтримує ЗСУ

У Audi з'явився конкурент: у Туреччині створили крутий кросовер