Продукти (на 2 порції):

  • йогурт грецький – 200 г;
  • вершки (жирністю 33%) – 100 мл;
  • мед – 50 г;
  • арахіс (без смакових добавок) – 20 г.

важливо!

  • замість грецького йогурту можна взяти будь-який густий натуральний йогурт без добавок;
  • вершки найкраще використовувати жирністю від 30% і вище – вони добре збиваються. Також важливо, щоб вершки були добре охолодженими.
  • замість меду можна взяти згущене молоко, варення, цукор;
  • арахіс можна замінити будь-якими горішками.

Насамперед розігріваємо суху сковороду на помірному вогні. На ній потрібно підсушити арахіс протягом 4-5 хвилин, помішуючи.

Обсмажений арахіс потрібно остудити і нарізати дрібними шматочками або подрібнити в блендері до крихти.

Грецький йогурт виливаємо в глибокий посуд, додаємо половину меду та перемішуємо.

Холодні вершки переливаємо в чистий глибокий посуд. Їх потрібно збити міксером до консистенції крему – приблизно 3-4 хвилини на невеликій швидкості. Довго збивати не потрібно, щоб зрештою не отримати вершкове масло.

До йогуртово-медової маси додаємо збиті вершки – добре перемішуємо лопаткою або міксером.

Пробуємо десерт на смак: якщо мало солодощі, додаємо ще трохи меду та перемішуємо.

Розподіляємо йогуртово-вершкову масу по склянках.

Читайте також:

Знову подорожчання: магазини підвищують ціни на яйця, олію та борошно

Насолода для всієї родини: рецепт пирога з рисом та рибними консервами

І навіть звичайна картопля: названо топ продуктів, які не можна розігрівати в мікрохвильовій печі