Продукти (на 2 порції):
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- йогурт грецький – 200 г;
- вершки (жирністю 33%) – 100 мл;
- мед – 50 г;
- арахіс (без смакових добавок) – 20 г.
важливо!
- замість грецького йогурту можна взяти будь-який густий натуральний йогурт без добавок;
- вершки найкраще використовувати жирністю від 30% і вище – вони добре збиваються. Також важливо, щоб вершки були добре охолодженими.
- замість меду можна взяти згущене молоко, варення, цукор;
- арахіс можна замінити будь-якими горішками.
Насамперед розігріваємо суху сковороду на помірному вогні. На ній потрібно підсушити арахіс протягом 4-5 хвилин, помішуючи.
Обсмажений арахіс потрібно остудити і нарізати дрібними шматочками або подрібнити в блендері до крихти.
Грецький йогурт виливаємо в глибокий посуд, додаємо половину меду та перемішуємо.
Холодні вершки переливаємо в чистий глибокий посуд. Їх потрібно збити міксером до консистенції крему – приблизно 3-4 хвилини на невеликій швидкості. Довго збивати не потрібно, щоб зрештою не отримати вершкове масло.
До йогуртово-медової маси додаємо збиті вершки – добре перемішуємо лопаткою або міксером.
Пробуємо десерт на смак: якщо мало солодощі, додаємо ще трохи меду та перемішуємо.
Розподіляємо йогуртово-вершкову масу по склянках.
Читайте також:
Знову подорожчання: магазини підвищують ціни на яйця, олію та борошно
Насолода для всієї родини: рецепт пирога з рисом та рибними консервами
І навіть звичайна картопля: названо топ продуктів, які не можна розігрівати в мікрохвильовій печі