Однак не всі продукти можна розігрівати у мікрохвильовій печі. Все через специфічний вплив променів на той чи інший харчовий продукт. На додаток, якщо окремі продукти, які при дії променів можуть легко спалити техніку.

Докладніше про те, які продукти не слід гріти в мікрохвильовій печі, читайте у нашому матеріалі.

Яйця

Не слід гріти або готувати яйця в мікрохвильовій печі. Білки та протеїни можуть вивільняти токсини при дії променів, які можуть загрожувати здоров'ю людини. А ще яйця можуть вибухнути – як у мікрохвильовій печі, так і поза нею.

Зелень

При нагріванні будь-якої зелені губляться її корисні властивості. Також, гріючи зелень у мікрохвильовій печі, людина може заробити величезну кількість нітратів від нагрітої зелені й отримати отруєння або розлад шлунка.

Брокколі

Розігріта броколі, як і зелень, втрачає майже всі корисні речовини. Доведено, що при такій обробці в продукті залишається лише 3% поживних речовин, які раніше містилися в овочах.

Молоко

Через проміння мікрохвильової печі, в молоці знищуються корисні біфідобактерії, необхідні для травлення. Споживаючи таке молоко, можна заробити діарею ще й тому, що молоко може звернутися або скиснути.

М'ясо та птиця

Будь-які білкові продукти не можна розігрівати у мікрохвильовій печі. Структура м'яса змінюється, і продукті підвищується кількість канцерогенів. За такої термічної обробки можна отримати розлад шлунка.

Картопля

Крохмаль, що знаходиться в картоплі, під впливом мікрохвильової печі розпадається. Таким чином картопля гірше засвоюється в організмі, і в людини може розвинутись ожиріння від частого споживання такої картоплі.

Гострий перець

При нагріванні в мікрохвильовій печі гострий перець випаровує свою пекучу речовину, яка буде концентруватися всередині мікрохвильової печі. Так що людина, яка відкриє мікрохвильову піч, ймовірно, може отримати опік дихальних шляхів.

Виноград

Шкірка винограду має речовини, що відбивають хвилі печі, – тому отримуючи несподівану дозу мікрохвиль, піч ламається чи загоряється. Категорично забороняється гріти виноград у мікрохвильовій печі.

Читайте також: