Жителям України повідомили про те, що багато пенсіонерів можуть очікувати на підвищення соціальних виплат вже з весни. Так, деякі українські пенсіонери отримуватимуть підвищену пенсію, проте це стосується не всіх.

Цю новину розмістили на порталі «today»

Відома блогерка Катерина Котенкова сказала, що наразі немає жодних точних даних про індексацію пенсії у березні, проте деякі пенсіонери можуть розраховувати на зростання соціальних виплат уже з квітня 2023 року.

Як відомо, щороку у березні місяці відбувається індексація пенсійних виплат для тих пенсіонерів, які є безробітними. Також пенсіонери, які продовжують працювати, одержують перерахунок соцвиплати кожні два роки. Саме про них зараз і йтиметься.

Важливо зазначити, що для працюючих українців у деяких випадках буде враховуватися новий збільшений стаж і нова заробітна плата. Виходячи з цих показників, і буде збільшено пенсію таким людям уже у квітні.

Однак потрібно розуміти, що якщо українець піде на нову роботу, і отримуватиме зарплату менше, то його соціальна виплата у вигляді пенсій стане нижчою за колишню. Також повідомляється, що для того щоб був перерахунок, громадянин повинен додати собі як мінімум 1 рік робочого стажу.

«Тобто право на перерахунок мають лише ті громадяни, у яких додалося 24 місяці страхового стажу з дня призначення пенсії або з дня попереднього перерахунку. Таким чином, вже з квітня місяця пенсіонери, що працюють, отримуватимуть пенсії вище», - розповіла Катерина Котенкова.

Читайте також:

Щомісяця по 450 гривень: українським пенсіонерам розповіли про надбавки

Кому з українців піднімуть пенсії на 1500 гривень після індексації