Днями міністр закордонних справ Сергій Лавров дав велике інтерв'ю телеканалу "Росія 24", в якому спробував вкотре пояснити цілі та причини СВО в Україні.

Так, із заяв дипломата випливає, що на Заході регулярно звучать заклики завдати стратегічної поразки Росії, щоб вона "довго не піднялася", а Володимир Путін лише прагне відсунути українські війська "на відстань, безпечну для території РФ".

Глава МЗС нагадав, що спеціальна військова операція в Україні стала в якийсь момент неминучою.

"Путін докладно пояснив цілі, причини і неминучість нашої спеціальної військової операції. Причому зробив це не просто раптово, а після довгих восьми років, навіть більше восьми років, починаючи з мюнхенської промови 2007 року, багатьох років роз'яснень Заходу, що вони керують не в тому напрямку і підривають все те, що вони самі зобов'язалися виконувати, включаючи неподільність безпеки в Європі", - заявив дипломат.

При цьому Лавров якось неоднозначно визначив у своїй промові кордони російської території, сказавши, що "чим далекобійна зброя постачається Україні Заходом, тим далі її потрібно відсувати від російських територій, які є нашою країною" .

При цьому Лавров уточнив, що головною метою російських військ є "зробити свою роботу, мінімізувавши втрати". І це на тлі безглуздих багатомісячних штурмів сіл у Донецькій та Луганській областях.

"… Завдання перш за все, звичайно ж, наших військових, тих хлопців, які там вирішують найважливіші завдання забезпечення нашої самостійності, забезпечення інтересів нашої культури, тих людей, які хочуть бути частиною російської культури, вони, мабуть, не думають про те, коли це закінчиться… Ними рухає бажання зробити свою роботу чітко, швидко і без втрат, вірніше мінімізуючи втрати", - висловився дипломат.

Також Лавров цинічно додав, що у війні проти України "важливим є не тимчасовий фактор, тут важливий фактор істоти, фактор якості тих підсумків, які ми забезпечуємо для народу".

Читайте також:

«Йому дадуть по зубах»: військовий із ЗСУ розповів про нову спробу Путіна піти на Київ

Рашистів зметуть за секунди: у Генштабі створюють унікальний вид військ, якому немає аналогів

Андрій Данилко зібрався їхати до Москви. Подробиці скандального рішення