Ця стаття спеціально для тих, кому подобається проводити час з кухлем чаю або кави за ноутбуком. В цій ситуації важливо знати, які першочергові дії слід зробити, аби проблему можна було усунути на початковому етапі з мінімальними наслідками.

Отож, у перші кілька секунд після інциденту перше, що потрібно зробити - це вимкнути комп'ютер. Швидше це зробити, якщо відключити зарядний пристрій від самої техніки, а НЕ з розетки. Після цього ноутбук варто перевернути та витягнути блок живлення.

Знеструмлення допоможе:

  • уникнути катастрофічних наслідків;
  • вилити рідину, не пошкодивши головні вузли;
  • запобігти короткому замиканню після контакту напоїв з "електронним начинням".

Тільки після цього потрібно прибрати всі інші аксесуари. За рахунок цього виключається утворення електрохімічної реакції, а пристосування будуть працювати.

Далі потрібно протерти з ноутбука всю видиму рідину. Можна використовувати тканини, що вбирають вологу, або паперові рушники, а для недоступних місць - ватяні палички. Якщо ж була пролита не просто вода, а газована, кава чи чай, важливо видалити їх залишки. Для цього в пригоді буде невелика кількість медичного спирту, в який можна занурювати вату або ганчірку.

Потім потрібно відкрити ноутбук у формі широкої літери «V» і поставити його вгору дном на плоску поверхню, щоб рідина, що залишилася, могла витікати через клавіатуру, вентиляційні отвори і шви в корпусі. Крім того, такий підхід дозволяє запобігти попаданню рідини на материнську плату.

Після витирання потрібно заглянути під підкладку клавіатури. Якщо поверхня суха, то ніяких дій робити не потрібно. В іншому випадку техніка розбирається, а вузли перевіряються, після чого виконуються операції промивки з частинами, на які потрапили агресивні речовини - от тільки це вже може зробити лише спеціаліст.

Якщо дії виконуються оперативно, то гаджет пропрацює ще довгий час. Коли техніка не включається, то це перший ознака, що потрібно якнайшвидше віддати ПК на професійне обслуговування.

Читайте також:

Підходить для детоксикації: названо звичайні продукти, за допомогою яких можна швидко почистити печінку.

На таких могли їздити лише спекулянти: у мережі показали люксову модель «Запорожця»

Як повернути гроші, якщо термінал чи банкомат дав збій: у Приватбанку розповіли, що потрібно зробити