Інгредієнти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатисятісто:
- 280 г борошна
- 80 г сметани
- 80 г цукру
- 80 г олії
- 1 яйце
- 0,5 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
Начинка:
- 1 апельсин (приблизно 250 г)
- 30 г цукру
- 1 ст. л. крохмалю
Також:
- жовток (для мастила)
- горіхи для посипання (не обов'язково)
Для приготування тіста борошно, цукор, розпушувач та велику дрібку солі потрібно покласти в комбайн. Додати туди ж кубики вершкового масла|мастила| і подрібнити. Якщо комбайна немає, можна просто перетерти муку з олією кінчиками пальців. Додаємо яйце і 20% сметану і швидко замісити тісто. Потім зібрати його руками у кулю. Довго не місити, тільки щонайменше, щоб зібрати в кулю. Ставимо на 30 хвилин у холодильник.
Увага!
- Якість вершкового масла дуже важлива для хорошого смаку, тому, не втомлюся повторювати - вибирайте якісний продукт, бажано 82% жирності.
Якщо шкірка апельсина не гірчить, то розрізаємо апельсин на скибочки, прибираємо кісточки, якщо вони є, і подрібнюємо в блендері (разом зі шкіркою), додаємо цукор та крохмаль, і ще раз подрібнюємо – має вийде досить густа та однорідна маса.
Щоб сформувати печиво, потрібно розкачати тісто у великий прямокутник завтовшки приблизно 3-4 мм. Поступово нанести начинку, не доходячи пару сантиметрів у далекого краю. Загорнути у щільний рулет. Змастити|змазати|, злегка збитим у чашці, жовтком. Розрізати на 16 частин.
Далі акуратно поддевая знизу, печиво потрібно перекласти на лист. За бажанням посипати горіхами.
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку, випікати потрібно приблизно 20-30 хвилин або до золотистості.
Читайте також:
Названо 7 продуктів, які допоможуть швидко та міцно заснути
Ніжна та неповторна: як приготувати вишукану запіканку з гречкою, ковбасою та грибами
Для чого досвідчені господині варять у забруднених каструлях лимон із сіллю