Напевно, багато українців у цей непростий час зазнають фінансових труднощів. Експерти розповіли, як можна відкласти гроші, навіть якщо людина мало заробляє. Так, є кілька простих звичок, які допоможуть накопичити гріш.

Відповідну публікацію розмістили на порталі новин «uaportal»

Справа в тому, що накопичити гроші на свою мрію - цілком реально. Так, це можливо навіть у випадку, якщо витрати перевищують ваші доходи. Просто вся справа у звичках, які потрібно змінити.

Насамперед необхідно відкладати гроші «непомітно» для вашого гаманця. Експерти кажуть, що треба починати збирати з кишенькових грошей чи підробітків.

Є просте правило – налагоджувати 5 чи 10% від свого доходу щомісяця. Дуже важливо відкладені гроші тримати там, де у вас не буде доступу до них, наприклад, "скарбничка" в банку з неможливістю зняття грошей до певного терміну.

Може допомогти і ще один цікавий план, він називається «накопичити за рік». Наприклад, 1 лютого ви налагоджуєте 1 гривню, 2 лютого – 2 гривні, 3 лютого – 3 гривні тощо.

Окрім цього, важливо вести облік. Необхідно обов'язково відкладати гроші на їжу, проїзд, оплату послуг та комуналку. Продукти важливо купувати виключно за списком. Якщо ви захочете себе чимось побалувати, то купуйте щось виключно за знижкою.

Якщо ваші гроші кудись подіються, то рекомендується вести видатковий облік.

Читайте також:

Не одягати чорного, не перераховувати гроші: що не можна робити у вівторок, щоб не викликати лиха

Успіх від вас відвернеться: в яких місцях не можна зберігати гроші