Стало відомо, що 27 січня в Краматорському районі Донецької області російський винищувач завдав нищівного удару по бойовому літаку командира авіаційної ланки авіаційної ескадрильї 299 бригади тактичної авіації майора Данила Мурашка. Йому було 24 роки і загинув хлопець як справжній Герой.

Ще б пак, розуміючи, що його Су-25 зазнає лиха, пілот до останньої секунди намагався відвести його від житлових будівель селища Шабелівка. Так як висота польоту була невеликою, пілот не зміг безпечно катапультуватись і загинув смертю Героя.

При цьому безпечно катапультуватись не зміг.

Про відвагу та відданість присязі українського військового розповіли його побратими з 299-ї бригади тактичної авіації ім. генерал-лейтенанта Василя Никифорова у Facebook .

Відомо, що з 24 лютого 2022 року по 27 січня 2023 року Мурашко здійснив 141 бойовий виліт. У складних умовах він знищив близько 70 одиниць броньованої техніки, понад 80 автотранспортних засобів, приблизно 30 автоцистерн пально-мастильних матеріалів, близько 600 особин живої сили супротивника.

Неодноразово виходив з-під ударів противника.

За свої бойові здобутки нагороджений орденами Богдана Хмельницького всіх трьох ступенів.

Прощання з визначним пілотом відбулося сьогодні, 30 січня 2023 року. Мурашка подано до нагороди "Герой України" посмертно.

"30 січня ми провели в останній політ відданого сина України та одного з найкращих офіцерів нашої бригади, командира авіаційної ланки авіаційної ескадрильї майора Мурашка Данила Геннадійовича... За виявлені в захисті державних інтересів особисті мужність і відвагу, зміцнення обороноздатності та безпеки України майор Муор Геннадійович командуванням військової частини подано до присвоєння звання "Герой України" (посмертно)", - сказано у повідомленні 299-ї бригади.

Читайте також:

Жданов назвав найнебезпечніший танк російської армії: його ще робили у СРСР

Шукає політичний притулок: Лукашенко відвідав найбіднішу країну Африки, наслідуючи заклик Путіна

Готова «кришити» шанувальників Зеленського: Валюха зі «Сватів» рветься на фронт