Досвідчені господині ніколи не викидають зачерствілий хліб чи батон, а готують з них ситні та апетитні страви на сніданок, для перекусу чи до чаю.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТак, для приготування сирно-хлібових фріболів потрібен лише черствий хліб, сир, яйця і соус. Страва виходить настільки смачною і ситною, що про м'ясо можна буде забути.
Для тефтель:
- твердий сир – 240 г;
- черствий хліб без шкуринки - 200 г;
- часник - 1 зубчик;
- яйця – 5 шт.
Увага! Хліб для цього рецепту потрібен із гарною текстурою, не дуже свіжий. Білий свіжий м'якуш не підійде, хліб має бути сухим і черствим.
Сир обов'язково – свіжий і щойно натертий. Сорт підійде практично будь-який.
Не забудьте про яйця – їх має бути достатньо, щоб тефтелі можна було сформувати руками.
Спочатку готуємо соус.
Для соусу:
- оливкова олія – 3 ст. ложки;
- цибуля - 1 шт, очищена та нарізана;
- часник - 2 зубчики;
- нарізані помідори (помідори у власному соку) – 1 банка (700 г);
- свіжий базилік - ¼ чашки;
- сіль, перець, та паприка за смаком.
Беремо каструлю з товстим дном і розігріваємо масло. Додаємо до нього подрібнену цибулю і готуємо на середньому вогні до м'якості, близько 4 хвилин. Потім додаємо подрібнений часник і готуємо ще 1-2 хвилини до появи аромату.
Далі додаємо помідори та базилік, добре вимішуємо, додаємо спеції. Доводимо соус до кипіння, а далі зменшивши вогонь до мінімуму, варимо 20 хвилин. Потім вливаємо склянку води та добре перемішуємо - знову даємо закипіти.
Щоб приготувати тефтелі, у кухонному комбайні потрібно подрібнити хліб та часник до утворення великої крихти. Додаємо натертий сир і петрушку і добре перемішуємо.
Висипаємо все в миску та починаємо додавати по одному яйцю. Яєць потрібно стільки, щоб вийшла суміш досить волога та тверда для формування тефтель руками.
Змочуємо руки водою та формуємо невеликі кульки.
Обережно опускаємо їх в соус. Тушкуємо їх 15 хвилин, а потім перевертаємо (перемішуємо8). Тушкуємо ще 10 хвилин. Якщо соус сильно загуснув - треба додати трохи води.
При подачі викладайте на гарнір спочатку соус, зверху тефтелі. Можна посипати зверху тертим сиром.
Читайте також:
Лікарі назвали найхарактерніші захворювання для кожної групи крові
Нарешті будемо їсти яєчні, омлети та глазуні: в Україні прогнозують різке падіння цін на курячі яйця
Надовго збереже свіжість: що покласти поруч із хлібом, щоб він не черствів кілька днів