Хліб всьому голова! Так давно говорили наші предки. І ці слова мають під собою дуже міцний ґрунт, адже для одних хліб – доповнення до їжі, в інших – сама їжа. І щоб хліб не став черствим або, часто вологим і липким, потрібно знати - як і в чому зберігати свіжу булку або нарізний батон.

Багато українців знають, що найпростіший і найдешевший варіант зберігання хліба – у холодильнику. Якщо так робити, то в хлібі довго не заводитиметься пліснява і він буде придатний до вживання навіть через тиждень від дати виробництва. Але є в цьому способі і істотний недолік - хліб буде завжди холодним, в холодильнику він може ввібрати в себе запах інших продуктів.

Саме тому люди винайшли найоптимальніший варіант зберігання хлібобулочних виробів. І це, кажуть знавці, хлібниця.

Ось тільки слід пам'ятати, що:

  • хлібниця з дерева красива, але не найдовговічніша, складніша в догляді, вбирає запахи, схильна до цвілі;
  • хлібниці з високоякісної нержавіючої сталі надійні, не схильні до хімічних впливів, прості у догляді, витримують будь-які чистки, не схильні до цвілі, не вбирають запахи;
  • хлібниці із пластику недорогі, легкі, мають широку кольорову гаму, напівпрозорі або з елегантним квітковим принтом, дуже прості у догляді, легко миються.

При цьому всі досвідчені господині знають, що незалежно від матеріалу хлібниці є простий трюк, щоб хліб довше залишався свіжим. Виявляється, для цього потрібно скористатися цукром-рафінадом.

Багато українців вихваляються, що так їм вдається зберігати хліб м'яким цілий тиждень. У певних випадках результат сягав 14 днів. Хлібницю потрібно періодично мити, інакше ніякі трюки не допоможуть, хліб буде пліснявіти і черствіти дуже швидко.

Пояснюються це тим, що цукор добре поглинає вологу з навколишнього середовища. Це заважає деяким мікроорганізмам розмножуватися, через що продукти, що лежать поруч, залишаються свіжими довше.

Крім того, хліб довше не черствітиме, якщо в хлібницю, де він зберігається помістити часточку яблука або жменю солі.

А ось свіжість цілого батона можна зберегти, відрізаючи перший шматок не з кінця, а з середини.

Читайте також:

За готівку вже не купиш: в Україні запровадять нові правила продажу тютюнових виробів та міцних напоїв

Будуть великі проблеми: названо 5 речей, які не можна зберігати в салоні автомобіля

Що можна і не можна робити у четвер і навіщо цього дня кидати дрібницю у воду. Прикмети та забобони