Білоруський політик має намір переслідувати бійців із дислокованого в Україні полку ім. Калиновського та "Посполитого руйнування" у Польщі.

Олександр Лукашенко обіцяє "знищити" учасників добровольчих воєнізованих формувань білорусів, які діють в інших країнах. Про це він заявив сьогодні, 24 січня, на нараді про суспільно-політичну обстановку та стан злочинності в країні, передає білоруське держагентство "Белта".

"Окремі з тих, хто туди [за кордон] побігли — їсти хочеться, — посилили позицію і тепер роблять ставку на застосування сили", — прокоментував Лукашенко.

За його словами, білоруси за кордоном беруть участь у воєнізованих формуваннях, таких як полк ім. Кастуся Калиновського в Україні або "Посполитий руш" із створеними при ньому "хоругвями".

"Зворотної дороги немає і не буде. Усі ці "калинівці", "хоругви" та інші відповідатимуть не просто згідно із законом. З ними буде розмова одна — на знищення", — наголосив Лукашенко.

Як зазначив білоруський політик, закони в країні "досить посилили", щоб переслідувати і карати тих, хто виступає проти режиму, що діє в країні.

Лукашенко прокоментував, що деяких білорусів, які "встали на шлях виправлення" у Мінську, можуть пробачити.

"Однак це стосується лише тих, хто заслуговує на це прощення", - додав він.

Однак якщо білоруси діють за підтримки західних спецслужб і "ставлять під загрозу людські життя", то їм за режиму місця не знайдеться, стверджує політик.

Читайте також:

Смугастий монстр: як виглядала Нива, яку робили для французів. Фото незвичайної моделі

Світ ММА у жалобі: не стало переможця Кубка світу зі змішаних єдиноборств. Загинув, захищаючи Бахмут

Це поганий знак: Годинник судного дня, який відраховує кінець світу, перевели у критичне становище