У середу, 25 січня 2023 року, в Генштабі повідомили, що ЗСУ не виходитимуть з Бахмута, поки там є можливість оборонятися. І це незважаючи на те, що російські окупанти дуже посилюють тиск на Бахмутському та Вугледарському напрямках. Так, за словами заступника міністра оборони Ганни Маляр, противник кидає у бій значну кількість особового складу, озброєння та військової техніки, намагаючись прорвати оборону ЗСУ. При цьому не лише втрати має путінська армія, а й найкращі з найкращих віддають там життя за незалежність України.

Так, стало відомо, що у боях з російськими окупантами під Бахмутом Донецької області 23 січня загинув Едуард Костриця (позивний "Небезпечний"). В той день він вирушив на своє останнє бойове завдання, під час виконання якого і загинув.

Трагічну звістку повідомилиу Національній федерації ММА України, адже військовий Едуард Костриця був володарем Кубка світу з ММА.

"Вихованець БК "Фенікс" м. Київ, володар Кубка світу з ММА, віце-чемпіон Європи з ММА та багаторазовий чемпіон України зі змішаних єдиноборств ММА у ваговій категорії 52,2 кг. Він був душею компанії, надійною підтримкою для всіх, відчував чудове почуття гумору", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що срібло чемпіонату Європи з ММА Костриця завоював у Римі у 2019 році. У 2021 році він став володарем Кубка світу зі змішаних єдиноборств у вазі 52 кг у Празі. На тому турнірі у Чехії збірна України була найкращою у молодіжному командному заліку та третьою – у дорослому.

Крім великих титулів, Костриця мав десятки медалей різних українських та міжнародних турнірів.

Крім того, Едуард Костриця був причетний до фанатського руху київського "Динамо". На сторінці WBC Ультрас Динамо у Facebook з'явився пост, присвячений Едуарду.

"Сміливий побратим і сучасний Герой України. Саме таким його запам'ятають усі близькі та рідні. Навіки у строю", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що війна з російськими окупантами забрала не одне життя представників вітчизняного спорту. Так, нещодавно під Бахмутом загинув колишній український фігурист, родом із Харкова, Дмитро Шарпар, якому було лише 25 років. Дмитро виступав у парі з Анастасією Побіженко, був срібним призером чемпіонату України, дворазовим призером чемпіонату України серед юніорів (2014 – 2015), також ввійшов до топ-10 на Юнацьких Олімпійських іграх-2016.

Читайте також:

Це знак: у Росії спалахнула церква, в якій благословляли мобілізованих перед відправкою в Україну

Ракетна атака 26 січня: що відомо на даний момент, які регіони постраждали, де не буде світла та води

"Чито грито": про що співав Вахтанг Кікабідзе у легендарній пісні з фільму "Міміно"