Художній фільм "Міміно" режисера Георгія Данелії входить до найпопулярніших комедій в історії радянського кінематографа. Глядачі перейнялися історією про провінційного льотчика Валіко Мізандарі та закохалися у колоритних персонажів, яких зіграли Вахтанг Кікабідзе, Фрунзік Мкртчян, Євген Леонов та інші блискучі актори. Фрази головних героїв стали крилатими, а люди досі співають рефрен "чита-гріта" з головної музичної теми.

Мало хто знає, але на рахунку Кікабідзе вісім студійних платівок, записаних під час його перебування в ансамблі "Орера", та понад двадцять сольних альбомів.

Крім того, співак неодноразово ставав лауреатом фестивалю "Пісня року", у 70-80-х роках регулярно з'являвся на обкладинках радянських журналів про музику та кіно, був відзначений високими урядовими нагородами та преміями.

Ось тільки найвідомішими хітами стали "Чіто-гріто", що став саундтреком до фільму "Міміно" та лірична філософська балада "Мої роки – моє багатство".

А зараз перегляньте музичне відео, в якому Вахтанг Кікабідзе, перш ніж виконати композицію на концерті, розповідає, про що пісня "Чито-гвріто".

До речі, про популярність пісні говорить той факт, що на її честь названо численні кафе, закусочні, шашличні, буфети та ресторани по всій території колишнього Радянського Союзу та інших країнах.

Читайте також:

"Він уже знав": друг Вахтанга Кікабідзе розповів про його останні слова

Спи спокійно, наш улюблений Буба: труну Вахтанга Кікабідзе накрили українським та грузинським прапорами. Фото

"Харкав у країну, що його вигодувала": Корчовніков жорстко пройшовся по покійному Кікабідзе