Сьогодні, 26 січня 2023 року по території України знову було завдано ракетного удару російськими військами. Більшість ракет збила протиповітряна оборона, але є і влучання та жертви.

Київ та Київщина

Київська міська військова адміністрація розповіла, що ворог випустив в напрямку столиці понад 15 крилатих ракет. Більшість з них збила українська ППО.

Разом з тим є інформація щодо пошкоджень об’єктів цивільної інфраструктури, приватних і багатоповерхових будинків, автівок жителів у деяких районах області. Переважно це вибиті вікна, ушкоджені дахи та фасад.

Також є влучання в енергетичний об’єкт.

Також у Голосіївському районі одна людина загинула і двоє зазнали поранень. Потерпілих госпіталізували. За словами Кличка, це сталося внаслідок влучання ракети в нежитлову забудову. У КМВА кажуть, що причиною жертв та руйнувань є падіння частини ракети.

До слова, голова поліції Київщини Андрій Нєбитов повідомив, що уламки ворожих ракет виявили вже на території кількох районів області. За попередніми даними, внаслідок атаки постраждалих немає.

Одещина

Також вибухи пролунали в Одесі. Одеська районна державна адміністрація повідомила, що російські удари пошкодили щонайменше два об'єкти критичної енергетичної інфраструктури регіону.

Пізніше голова Одещини Максим Марченко заявив, що виникли великі проблеми з електрикою. Запевняє, що енергетики вже почали ремонтні роботи, але усунення пошкоджень займе певний час.

Наразі відомо, що екстрені відключення світла на Одещині можуть тривати кілька днів через завдані російською атакою руйнування, повідомили в ДТЕК.

Інші регіони

Про роботу ППО повідомили Київська ОВА та міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

А голова Житомирщини Віталій Бунечко запевнив, що звуки вибухів в його регіоні — це планові роботи наших військових. Спікер Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, що у кількох областях є влучання ракет, зокрема на Вінниччині.

В свою чергу "Укрзалізниця вже повідомила, що в результаті знеструмлень на Одещині, Львівщині, Сумщині, Харківщині та Донеччині з затримкою понад 30 хвилин прямують 6 поїздів із 46.

За словами міністра енергетики Германа Галущенко, зараз найскладніша ситуація з енергосистемою в Київській, Одеській та Вінницькій областях.

До слова, під час повітряної тривоги у кількох областях енергетики превентивно вимикали електроенергію, щоб мінімізувати можливі технологічні пошкодження в мережах внаслідок ракетних обстрілів. Це стосувалось міста Києва, Київської, Одеської, Дніпропетровської, Кіровоградської та Сумської областей.

Читайте також:

Відключення світла: як зберегти зір, якщо доводиться працювати за комп'ютером у темряві

Головний генерал Путіна вже заговорив про поразку: "Росія такого ще не знала". Що ще розповів Герасимов

"Не переживайте": Жданов розповів, чи попередять українців про евакуацію у разі вторгнення з Білорусі