Ні для кого не секрет, що в ЗМІ постійно циркулюють припущення про те, що взимку-навесні 2023 року Росія знову спробує піти в наступ. Польський генерал та військовий експерт з боїв в Україні Вальдемар Скшипчак навіть озвучив де буде новий фронт.

Так, в інтерв'ю " ВВС Україна " польський генерал озвучив один із сценаріїв повторного наступу РФ. Він вважає, що зараз президент РФ Володимир Путін змушений перейти до стратегії малих кроків, оскільки усвідомив, що захопити зараз всю Україну не вдасться.

Екс-командувач сухопутних сил Польщі заявив, що оскільки великі плани Путіна щодо України провалилися, то тепер він діятиме за іншим сценарієм.

За словами Скшипчака, після поразки Росії у весняній та літній кампанії 2022 року, Путін почав концентрувати війська в районі Брянська, Курська та Воронежа. Зараз там зосереджена більшість із 300 тисяч солдатів, яких набрали під час масової мобілізації.

"Я вважаю, що Росія може вдарити по Україні з цього напряму, рухатися звідти в південному напрямку, на захід від Харкова, вздовж річки Ворскла, що впадає в Дніпро. При цьому сценарії під ударом опиняються – Полтава та Дніпро", - каже Скшипчак.

Далі, швидше за все, Росія намагатиметься захопити частини Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Однак, чи це вдасться росіянам, залежатиме від допомоги, яка надається Україні.

"Далі, швидше за все, його метою буде частина Харківської області, Луганська, Донецька, Запорізька та Херсонська область. Чи вдасться йому це зробити, залежить від вас і від нас – Заходу", - додав експерт.

Щодо ризику відкритого наступу з боку Білорусі, генерал зазначив, що якби білоруську армію можна було б задіяти у війні, це давно сталося б.

Нагадаємо, що Вальдемар Скшипчак неодноразово говорив, що Україні потрібні далекобійні ракети, щоби збивати російські літаки ще на старті над територією Росії чи Білорусі, оскільки це її право на самозахист.

Як пояснив генерал, ЗСУ могли б завдавати ракетних ударів по скупченням російських військ, які готуються до наступу і таким чином зірвати плани Кремля. Однак Україна не може завдавати таких ударів через відсутність відповідної зброї.

Читайте також:

Це прокляття: у Росії пасажирські літаки екстрено переривають польоти. Люди в паніці

"Є уповільнення": Зеленський розповів, що відбувається на фронті

Агонія Путіна: у Кремлі загрожують Україні ескалацією після отримання західних далекобійних систем