Президент України Володимир Зеленський виступив перед учасниками Всесвітнього економічного форуму у Давосі. Він розповів світовим лідерам про ситуацію на фронті та назвав умову, яка може це змінити.

Так, напередодні під час виступу на полях Всесвітнього економічного форуму у Давосі Володимир Зеленський заявив про уповільнення бойових дій в Україні. За його словами, йдеться не про "втому" сторін, а про дефіцит зброї у ЗСУ.

За словами Зеленського, західні партнери чудово знають, яка зброя потрібна ЗСУ, проте з якихось причин не дуже поспішають її надати, щоб Україна врешті-решт досягти успіхів на полі бою.

Про це він сказав у відеозверненні під час Українського сніданку у Давосі 19 січня.

"Є уповільнення процесу, уповільнення війни. Не тільки тому, що зима, а через міцність на полі бою. Ми очікуємо на допомогу і вдячні всім державам, які нас підтримують", — наголосив Зеленський.

Президент зазначив, що Україна очікує від партнерів рішучих рішень та відреагував на позицію канцлера Німеччини Олафа Шольца про передачу Україні танків Leopard тоді, коли США нададуть свої Abrams.

"Ми не можемо виїжджати лише на мотивованості та моралі ЗСУ. Це зайва риторика. Є конкретні речі, від яких залежить стійкість на полі бою і ми на ці речі очікуємо... Це не дуже правильна стратегія (ред. — мова про Німеччину, яка готова передати танки за умови, якщо США теж передають свої. Не може бути вибірковості або сегментованої допомоги", - сказав Зеленський.

Читайте також:

Агонія Путіна: у Кремлі загрожують Україні ескалацією після отримання західних далекобійних систем

Олена Зеленська показала стильний образ, одягнувши вишиванку та чорні строгі штани

Відома російська співачка просто зі сцени підтримала Україну. Відео