Мешканцям України вирішили нагадати, що 20 січня відзначатиметься церковне свято. Також у цей день святкується чимало важливих подій.

Цю інформацію розмістили на порталі новин «ТСН»

Важливо повідомити, що 20 січня – церковне свято. Так, цього дня відзначатиметься Собор Предтечі та Хрестителя Іоанна Господнього. Саме цього дня 1661 року король Ян Казимир II підписав диплом, який дав право єзуїтської колегії у Львові називатися університетом (зараз Львівський університет імені Франка).

Важливо відзначити, що саме 20 січня ще відзначається День АР Крим.

Щодо самого церковного свята, то 20 січня у церковному календарі позначено як Собор Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна. Він народився у сім'ї праведниці Єлизавети. Вважається, що вона була царською кров'ю і навіть була рідна Діві Марії.

У зв'язку із цим є речі, які категорично забороняється робити 20 січня. Цього дня не можна конфліктувати, займатися важкою фізичною працею, їсти жирну їжу та пити спиртне. Також не рекомендується вибирати знайдені на дорозі речі.

Крім цього, є прикмети, які можуть зазначити, що буде в майбутньому. Наприклад, якщо на вулиці тепло та сонячно, то літо буде спекотним. Якщо буде сніг та мороз, то буде відмінний урожай. Якщо туман, то варто очікувати на сонячні дні. Ну і, звичайно ж, якщо птахи літають низько, слід приготуватися до опадів.

Читайте також:

Його називали "однооким": як виглядав перший український електромобіль, який створили 75 років тому у Львові.

Коли потрібно виносити з дому новорічну ялинку: що кажуть прикмети та традиції