На превеликий жаль, екстрені відключення від енергопостачання в Україні продовжуються. Через російський терор страждає українська інфраструктура, а з нею і самі жителі України. Через це було ухвалено рішення дати кілька цінних порад, які зможуть допомогти зберегти побутові прилади.

Цю публікацію розмістили на порталі новин apostrophe

У зв'язку з тим, що країна-терористка Росія продовжує бомбардувати безневинні українські міста, склалася дуже складна ситуація з енергопостачанням. Енергетики звернулися до українців, щоб розповісти, як правильно користуватися побутовою технікою за таких непростих часів.

Найбільше енергії споживають такі побутові прилади: кондиціонери, пральні машини та електрочайники. Пилососи також споживають до 2 кВт, так само як і бойлери, обігрівачі та праски. Холодильнику та мікрохвильовій печі необхідно до 1,5 кВт, а комп'ютеру – до 0,45 кВт.

"Використовуйте потужні електроприлади по черзі. Не вмикайте всі прилади відразу! Намагайтеся включати потужні електроприлади в мережу через 20-30 хвилин після появи електроенергії", - звернулися з рекомендацією до КГВА.

Окрім цього, у "ДТЕК Київські електромережі" нагадали дуже важливе правило для українців, в якому йдеться: "одна кімната – одне джерело освітлення". Ще настійно рекомендується змінити лампочки на LEDівські.

Читайте також:

Без світла доведеться сидіти довше: в Укренерго вже попередили людей

Українцям розповіли, як безпечно зігрітися у квартирі при відключенні тепла та світла

Несправедливе відключення світла: українцям розповіли про серйозні перевірки