Українцям нагадали про те, що 18 січня буде дуже важливе церковне свято - Хрещенське Святвечір або Голодна кутя. Так, у православному календарі цей день вказано як Надвечір'я Богоявлення.

Цю інформацію оприлюднили на порталі новин «ТСН»

18 січня – дуже важливий день для всіх віруючих, і не лише. Одразу після Надвечір'я Богоявлення (Хрещенський Святвечір або Голодна кутя) українці відзначають Водохреща 19 січня, яке вважається останнім у різдвяному циклі.

Це говорить про те, що у цей день накривається стіл, і сім'ї починають святкувати велике церковне свято. Відразу після вечері, 18 січня, діти "виганяли кутю". Так, вони просто виходили з будинку на вулицю і били палицями об кути будинку, при цьому кажучи:

Тікай, кутя, із покуття,
а узвар — іди на базар,
Паляниці, лишайтеся на полиці,
а «дідух» — на теплий дух,
Щоб покинути кожух!

Головним символом Водохреща вважається вода, яку освячували ще 18 січня. Вважається, що якщо освятити воду 18 січня, то вона матиме сильніші цілющі властивості, ніж 19 січня. Цією водою люди лікувалися від різних хвороб і пили її протягом усього року.

Крім цього, 18 січня категорично забороняється сваритися та сваритися з близькими друзями. Не можна змішувати звичайну воду із священною. Також під час того як ви набираєте воду, не потрібно думати про погане.

Читайте також:

З'явився календар вихідних днів та свят на лютий. Скільки відпочиватимемо

Вторгнення Білорусі до України: експерти розповіли, чого чекати від Лукашенка

На його рахунку 80 жінок: відомий російський маніяк просить відправити його до України. Фото