Стало відомо, що найближчим часом зелена комета C/2022 E3 (ZTF) пролетить між сузір'ями Великої та Малої ведмедиці, і її можна буде побачити із Землі.

Так, представники NASA заявили, що крижане небесне тіло під назвою C/2022 E3 (ZTF) максимально наблизилося до Сонця 12 січня, а найближче до Землі воно буде 2 лютого.

Діаметр комети становить приблизно 1 км. Побачити її можна буде навіть неозброєним оком, але краще, звичайно ж, запастися біноклем.

Як уточнюють у NASA, об'єкт під назвою C/2022 E3 (ZTF) можна буде спостерігати у Північній півкулі у другій половині січня та на початку лютого. При цьому шукати комету краще ближче до світанку.

А ще відомо, що побачити комету найпростіше буде тим, хто живе біля океану. Згідно з поясненням астрофізика Дена Бартлетта, повітря в подібних місцях рухається плавніше, через що зірки не так сильно мерехтять і не заважають розглянути комету.

"Комети, як відомо, непередбачувані, але якщо ця збереже поточну тенденцію яскравості, її легко помітити, - повідомляє ВВС з посиланням на NASA. - Цілком можливо, що в темному небі її можна буде побачити неозброєним оком".

Цікаво, що комета здійснює своє перше зближення із Землею з часів кам'яного віку. Виходить, що останніми 50 тисячами років тому її бачили неандертальці, які... невдовзі зникли.

Як зазначив американський астрофотограф Джон Чамак (John Chumack), можна буде побачити ядро ​​комети, красиву зелену головну частину, коричневий пиловий хвіст і слабкий іонний хвіст, що йде праворуч.

До речі, як зазначають фахівці, земляни мають лише одну можливість у житті побачити комету, оскільки період її обертання навколо Сонця становить півсотні тисяч років.

Читайте також:

Не стало відомого українського режисера. У нього знімався навіть Кличко

Був справжнім героєм: 10 років провів у муках і мовчав. Чому не стало Вахтанга Кікабідзе

З росіян ніхто не вижив: авіакатастрофа в Непалі забрала життя 72 людей. Відео падіння борту