Але світові лідери та західні міністерства оборони дуже неспішно затверджують постачання озброєння для ЗСУ, тим самим даючи Росії фору для оборони окупованих територій та для терору мирного українського населення.

Але вже під Новий рік були помітні значні зрушення з мертвих точок, і ось уже Британія, слідом за іншими європейськими країнами та США, вирішила допомогти Україні важкою технікою у вигляді танків. Понад те, прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак пообіцяв Володимиру Зеленському відправити в Україну цілу роту танків Challenger 2.

Докладніше про це інформує видання Фокус, посилаючись на британський The Sun.

Джерела повідомляють, що спочатку в Україну приїдуть 4 танки, а пізніше - ще 8. Також Сунак переговорив із профільними міністрами, наказавши їм зробити доставку важкої бронетехніки оперативним пріоритетом.

"Прем'єр-міністр ясно дав зрозуміти, що Великобританія повинна виконувати свої зобов'язання перед Україною, і це включає забезпечення критично важливої ​​техніки для самооборони й зміни балансу на полі бою", — відзначило джерело.

Раніше Володимир Зеленський заявляв, що Україні для перемоги над Росією потрібно 300 танків. Постачання з Британії доповнять військову допомогу, яку також нещодавно обіцяли Франція та Німеччина.

Читайте також: