Кремлівський диктатор Володимир Путін вірив у свою могутність через ресурси, які має Росія. Але газову війну з Європою Путін ганебно програв, наївно вважаючи, що російський газ – чи не єдиний у світі.

Докладніше про це інформує Главред, посилаючись на експерта в галузі європейських ринків, бізнесу та фінансів Андрія Гуркова.

Повідомляється, що Німеччина пішла на випередження та заповнила свої газосховища більш ніж на 90%. Зазначається, що ці газові сховища, які є найбільшими в Євросоюзі, були заповнені зовсім не російським газом.

Експерт зазначає, що раніше Німеччина імпортувала невелику частину газу з Росії, але постачання звідти становило лише 50% загального імпорту газу. І ось повномасштабне вторгнення в Україну повністю змінило ситуацію, ставши каталізатором для німецької влади шукати вихід із газової залежності від Росії.

"Німці не мерзнуть у своїх будинках; вони не були змушені закрити свої заводи. Політики в Берліні більше не бояться, що Москва може помститися Німеччині та поставити країну в глухий кут. Ні – Німеччина сама відмовилася від вугілля та сирої нафти з Росії в рамках санкцій ЄС, А з кінця серпня не отримує і природного газу від "Газпрому", - наголосив Андрій Гурков.

Читайте також: