Російський винищувач-перехоплювач МіГ-31, який зараз базується на території Білорусі, наводити "шурхіт" досить часто. І завжди за її злетом нічого не слідує (і слава Богу).

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що МіГ-31 літає з бутафорською ракетою, саме тому запусків "Кинджалів" не буває. Докладніше про це інформує УНІАН.

При цьому Жданов уточнив, що на балансі російської армії, за даними розвідки, перебувають лише 43 ракети, які здатні запускатися з цього виду винищувача.

"У зв'язку з тим ще, що політика білоруського самопроголошеного лідера Лукашенка - не брати участь у цій війні, останні три місяці жодних ударів з боку Білорусі по території України не завдають. Тому тримати там бойові ракети, гадаю, для росіян сенсу на сьогоднішній день немає "Хоча ймовірність того, що це бойова ракета, теж існує. Але, думаю, що бутафорська" , - підкреслив експерт.

Жданов також уточнив, що російські розробники не змогли переобладнати МіГ-31, щоб він міг нести три ракети "Кинджал" одночасно. На цей час винищувач несе лише одну ракету такого типу.

Читайте також: