У зв'язку з тим, що військове становище в Україні знову було продовжено, а ситуація на фронті загострюється, українських чоловіків можуть чекати нові повістки у військкомат. У зв'язку із цим українцям вирішили розповісти, чи можуть до них приходити додому із військкомату.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «obozrevatel»

Ні для кого не секрет, що через російське вторгнення на територію України, у нас триває загальна мобілізація. Як відомо, цій мобілізації підлягають всі військовозобов'язані чоловіки віком від 18 до 60 років.

Важливо зазначити, що згідно з постановою Кабінету міністрів України від 30 грудня 2022 року №1487 було запроваджено декілька правил. Саме в одному з них і йдеться про те, що під час воєнного стану представники військкоматів мають право робити додому обхід військовозобов'язаних чоловіків.

У цій постанові зазначено, що один раз на рік представники військкомату можуть робити збір персональних даних військовозобов'язаних. Також насамперед це стосуватиметься тих чоловіків, які перебувають у виконавчих органах сільських, селищних та міських рад. Це говорить про те, що будуть такі звірки: з обліковими даними у списках персонального військового обліку підприємств, установ та організацій, у яких вони працюють чи навчаються. Також з документами про реєстрацію місця проживання або з такими самими даними лише через додаток «Дія».

Важливо зазначити, що для уточнення та перевірки даних співробітникам військкомату дозволено робити додому або подвірний обхід.

Читайте також:

Вдасться уникнути війни: хто в Україні уникне мобілізації у 2023 році

Нова хвиля мобілізації в Україні Залужний розповів, чого насправді не вистачає ЗСУ для швидкої перемоги над Росією