Є інформація про те, що на території Росії вперше було виявлено новий дуже небезпечний штам коронавірусу. Так, повідомляється, що в РФ зафіксовано штам «Кракен».

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «unian»

З'явилися відомості про те, що в Пензенській області РФ виявили перший випадок зараження дуже небезпечним штамом коронавірусу «Кракеном».

У прес-службі Росспоживнагляду звернулися до мешканців РФ і заявили: «Перший випадок зараження вірусом субваріанту "Омікрона" – XBB.1.5 "Кракен" був зафіксований у Пензенській області, в рамках моніторингу даних секвенування геномів SARS-CoV-2».

Як відомо, цей новий штам вже відомий своїм високим ступенем зараження. Важливо зазначити, що раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я вважали, що заразним штамом є XBB.1.5. Однак цей «Кракен» виявляється набагато небезпечнішим.

Якщо говорити про ситуацію коронавірусу в цілому, він знову починає панувати в різних країнах світу. Так, на превеликий жаль, ця зараза нікуди не поділася, і вона несе небезпеку для людей і надалі. Зараз йдеться про новий штам коронавірусу - Omicron XBB.1.5. Він реально почав домінувати на території США лише за кілька тижнів, що може говорити про чергову хвилю пандемії.

Не варто забувати про свою безпеку, тому що здоров'я - понад усе.

Читайте також:

Будьте готові: у Києві зріс рівень захворюваності на грип та ковід

«Ми там будемо»: Данилов розповів, у якому разі ЗСУ зайдуть на територію Росію

В Україні хочуть запровадити новий податок для фінансування ЗСУ. Деталі