Ніхто не заперечуватиме, що килим у приміщенні створює особливий затишок, тепло і комфорт. Ще б пак, на килимі із задоволенням грають діти, по ньому приємно пройтися босоніж або просто розслабитися, розташуватися зручніше і відпочити. Але є одне «але», він додає масу турбот і турбот господині, оскільки збирає багато пилу, вимагає постійного догляду і чищення. При цьому не завжди люди мають можливість віддати таку габаритну річ, як килим, у хімчистку. Виявляється, вихід є.

Для того щоб прибрати з килима пил, бруд, шерсть свійських тварин і волоски, що прилипли до нього, радянські жінки після чищення картоплі розкидали картопляну шкірку прямо по килиму.

Далі, не чекаючи, поки очищення підсохнуть, використовуючи щітку або звичайний віник, потрібно катати їх по всій поверхні. Шматочки будуть збирати на себе бруд, тому їх періодично треба збирати і повторювати процес доти, доки шкірка перестане "бруднитись".

Таким чином з підлоги збирається все сміття, а килими знову починають радувати їхню господиню первозданною чистотою без використання сучасних наворочених пилососів з насадками, покликаними підтримувати порядок у будинку.

До речі, є ще один спосіб використання картоплі для чищення килимів. Так, за допомогою картопляного соку можна килиму повернути охайність, яскравість та свіжість.

Схема дій така:

  • кілька картоплин очистити від шкірки, ретельно вимити та натерти за допомогою дрібної тертки;
  • залити масу крижаною водою і витримати протягом 1 години;
  • віджати та процідити;
  • у рідині, отриманій після віджиму, змочувати щітку та чистити килим;
  • після цього килим потрібно просушити в природних умовах та пропилососити.

Читайте також:

Страшний день 11 січня: чому сьогодні не можна дітей випускати з дому, і як це пов'язано з Євангелією від Матвія

Православний календар весіль 2023: у які місяці небезпечно вінчатися та розписуватись у РАГСі

Це вбереже автомобіль та ваш гаманець. Як за кілька секунд перевірити якість бензину