Стало відомо, що супутник ERBS, що вийшов з ладу, падає на Землю. Згідно з прогнозами, супутник вагою майже 2,5 тонни мав упасти на Землю приблизно о 5:40 ранку за астанинським часом у ніч проти понеділка, 9 січня, з похибкою +/- 17 годин. NASA продовжують стежити та оновлювати прогнози.

Відомо, що рівно 21 рік науково-дослідний супутник NASA ERBE активно досліджував, як Земля поглинає та відображає енергію Сонця, та проводив вимірювання стратосферного озону, водяної пари, діоксиду азоту та аерозолів.

Ось тільки свою наукову діяльність супутник припинив ще в 2005 році і тепер із ймовірністю 1 з 9400 він мчить до Землі і може завдати шкоди планеті.

Так, уламки, що не згоріли, виведеного з експлуатації в 2005 році науково-дослідного супутника NASA ERBE можуть впасти на Землю найближчим часом в районі Корейського півострова. Про це із посиланням на міністерство науки Південної Кореї пише Frontier India.

Зазначається, що більшість космічного апарату очікувано згорить в атмосфері Землі, але його невеликі елементи можуть досягти поверхні планети.

Супутник Earth Radiation Budget Satellite (ERBE) вагою 2,5 тонни був виведений на навколоземну орбіту в 1984 багаторазовим космічним кораблем Challenger («Челленджером»). Він був частиною трисупутникової місії NASA "Експеримент радіаційного балансу Землі" (ERBE). Свою наукову діяльність супутник припинив ще 2005 року і з того часу ось уже 17 років супутник ERBS кружляв навколо Землі у вигляді космічного сміття, яке гравітація планети поступово притягувала до Землі.

До слова, на нашій планеті, виявляється, є "кладовище" космічних об’єктів, де розбиваються зонди та інші несправні супутники. Це місце, яке називають "Точка Немо", розташоване посеред Тихого океану, далеко від будь-якої цивілізації, щоб уникнути ризику нещасних випадків.

Читайте також:

Жданов розповів, що станеться, якщо найближчим часом Путіна дуже підведе здоров'я

Легендарний боксер, який живе з двома дівчатами, показав, як вони виглядають без одягу

Ось і почалося: у Бахмуті чеченські бійці вийшли у бої проти російських військ