Оптимістичний прогноз закінчення війни передбачає військову перемогу України, деокупацію її територій, а також укладання на її умовах миру з Росією за допомогою західної коаліції, заявив російський опозиціонер, екс-депутат Держдуми РФ Геннадій Гудков.

При цьому світова спільнота має "дотиснути" путінський режим, щоб той зник із політичної карти цивілізації. Таку думку він висловив в інтерв'ю Главреду .

"Другий сценарій, не сказав би що песимістичний, але він ближчий до розумного песимізму - Путін продовжує мобілізувати людей, проводить їх підготовку і кидає в бій велику кількість новонабраних солдатів, військово-промисловий комплекс (ВПК) вдається запустити на більш-менш масштабне виробництво зброя, війна перетворюється на позиційну, зводиться до артилерійських дуелей та локальних контратаків", - сказав співрозмовник.

За його прогнозом, така війна не закінчиться 2023 року і перенесеться на 2024 рік, виснажуючи ресурси сторін.

"Але є і зовсім поганий сценарій, коли Путін таки вирішується на застосування ядерної зброї, і тут ми вже з вами можемо вважати якісь інші варіанти", - додав Гудков.

Довідка : Геннадій Володимирович Гудков – російський підприємець, політик, опозиціонер, полковник ФСБ Росії у відставці.

Голова Центрального комітету Народної партії Російської Федерації (2004-2007), депутат Державної Думи Російської Федерації третього, четвертого, п'ятого та шостого скликань (2001-2012), заступник голови комітету ГД з безпеки.

Читайте також:

Медведєв у дикому чаді розповів, що Москва простягла Україні "руку християнського милосердя"

Захищав Україну: у бою не стало відомого українського спортсмена

Росіяни зголосились: Путін почав повертати Україні захоплені території. Фото указу