Орхідею зазвичай дарують або купують у квітучому вигляді. І рано чи пізно настає момент, коли прекрасні квіти обсипаються, залишаючи собою лише гірку пелюсток і великі зелені листочки.

Докладніше про секрети догляду за рослиною інформує сайт lifter.com.ua.

Повідомляється, що орхідеї цвітуть 2-3 рази на рік до 3 місяців. Саме тому цвітіння настає не швидко.

Але є певні лайфхаки, які допоможуть прискорити дозрівання квіток, а також продовжити сам термін цвітіння бутонів.

1. Створіть для орхідеї перепад температур: поставте горщик на ніч у прохолодне місце (до 15 градусів). Так можна робити нечасто, але кілька разів на тиждень – бажано.

2. У складі добрив більшу частину повинен займати фосфор (адже саме він і стимулює цвітіння), а кількість азоту слід скоротити. Саме тому квітці підходить відокремлене місце в кімнаті без постійного перебування людей.

3. Рекомендується замість поливу помістити в горщик з орхідеєю кілька кубиків льоду. Тож цвітіння можна дочекатися швидше. Однак краще використовувати чистий лід із пляшкової або фільтрованої води.

4. Зволожуйте повітря навколо рослини. Можна поруч поставити стопочку або склянку з водою, а можна просто біля горщика розпорошувати воду з пульверизатора.

5. Також можна залишити горщик з орхідеєю на 5 днів у темному місці. Через 3 тижні квітка має випустити бутони. Однак цей метод допоможе лише дорослим та здоровим рослинам.

6. Якщо бутону не видно, але нові коріння і листя ростуть, то тут потрібно просто почекати, йде процес дозрівання.

Важливо забезпечити своїй квітці правильний та достатній догляд. Орхідеї люблять багато світла і бояться надлишку вологи, але іноді можна зробити рослині "струс" світлом. А ось повністю позбавляти вологи квітка категорично не можна.

Читайте також:

Як правильно доглядати орхідеї з настанням зими: важливі поради

Вікна більше не «потітимуть»: які кімнатні рослини здатні позбутися конденсату

Замість валеріани та гліцину: які кімнатні рослини допомагають заснути