В Україні на руках у людей перебуває величезна кількість унікальних монет, за які можна отримати шалені гроші.

Наприклад, зовсім недавно за 1 копійку українець вторгує 333 долари, що дорівнює 12 тисячам гривень. Докладніше про це інформує сайт today.ua.

Особливість проданої монети полягає у матеріалі, з якої вона була виготовлена. Зазначається, що ця копійка була створена з немагнітної сталі, тоді як зазвичай такі монети карбують з магнітної сталі. Оцінено монету на електронному аукціоні Violity.

Продавець мешкає у Києві. Він зазначив, що копійка у відмінному стані, не має дефектів і не зазнавала реставрації.

Скріншот із сайту today.ua

Видання повідомляє, що на порталі "Монети-ягідки" зазначено, що монети з немагнітного металу мають світло-сірий колір і не притягуються магнітом. Це особливо цінується колекціонерами та й перевірити таку монету може абсолютно кожен.

Скріншот із сайту today.ua

Відзначено, що копійки 2008 року в більшості не мають унікальних якостей і характеристик, оскільки були випущені великим тиражем у 220 мільйонів екземплярів.

Скріншот із сайту today.ua

Також повідомляється, що 1 копійка 1992 року різновиду 1.11АЕ теж має дефект, через який вартість монети набагато вища. На ній зображені великі ягоди та округла верхівка правого верхнього листка.

Скріншот із сайту today.ua

Дорожчими є копійчані монети 1994 року, оскільки вони карбувалися з нержавіючої сталі. Вони не були в обороті – тираж виявився невеликим, тому ціни на них високі.

Читайте також:

Порійте у скарбничці: в Україні 50-копійкову монету можна продати за 8 тисяч. Фото

За дивну 50-копійкову монету зі шлюбом в Україні готові заплатити 150 тисяч. Фото

Можна зірвати куш. У мережі показали українську монету, яку можна продати за 30 тисяч гривень