Стало відомо, що громадянам України, які раніше оформили статус безробітного, у новому 2023 році зменшили соціальні виплати.

Докладніше про це інформує сайт Факти та коментарі.

Повідомляється, що тепер максимальну виплату з безробіття прирівняли до мінімальної заробітної плати, хоча раніше вона була на рівні 150 відсотків "мілімалки".

Уточнюється, що згідно із Законом України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", на час дії військового стану в країні максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством на 1 січня календарного року. Наразі сума максимальної допомоги з безробіття становить 6 700 гривень.

Відомо, що кількість виплат збереглася і становить до 90 календарних днів. Проте влада зробила виняток для тих, хто втратив роботу лише за рік до виходу на пенсію. У цьому випадку їм виплачуватиметься допомога протягом 360 календарних днів.

Що ж до мінімальних виплат, то вони дорівнюють 1000 гривня. Таку допомогу можуть оформити безробітні, які протягом 12 місяців перед реєстрацією в центрі зайнятості мали страховий стаж менше ніж сім робочих місяців.

Читайте також: