Перед Новим 2023-м роком президент України Володимир Зеленський закликав Росію розпочати виведення військ із країни до Різдва. У Кремлі тоді заявили, що про це "не може бути мови", і тут несподівано для всіх Путін вирішив здивувати світ.

Так стало відомо, що Президент і верховний головнокомандувач Росії Володимир Путін доручив міністру оборони Сергію Шойгу ввести режим припинення вогню по всій лінії бойового зіткнення сторін в Україні з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня. Він також звернувся до Києва із вимогою дати православним сходити до церкви 7 січня.

Про це повідомила прес-служба Кремля.

"Виходячи з того, що в районах бойових дій проживає велика кількість громадян, які сповідують православ'я, закликаємо українську сторону оголосити режим припинення вогню і дати можливість їм відвідати служби у Різдвяний святвечір, а також у день Різдва Христового", - сказано в повідомленні.

Зазначимо, що в Україні рішення Кремля ажіотажу не викликало – усі знають ціну домовленостям із Росією та чекають на чергову провокацію.

Наприклад, українці нагадали росіянам, що на фронті серед окупантів багато чеченців, бурятів, тувинців, дагестанців, які не мають жодного стосунку до православ'я. Крім цього, незрозуміло, що мав на увазі Путін, говорячи про лінію фронту. Згідно з російською конституцією, лінія фронту, крім невеликих ділянок, проходить "територією Росії".

В Офісі Президента Зеленського вже заявили, що Україна не вестиме жодних переговорів з Росією про різдвяне перемир'я. Про це сказав секретар РНБО України Олексій Данилов.

Крім того, у своєму Twitter радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що запропоноване Росією "різдвяне перемир'я" є цинічною пасткою та елементом пропаганди.

Читайте також:

Дружинам російських окупантів почали видавати шеврони "Дружина орка". Фото