Ні для кого не секрет, що через війну в Україні склалася дуже важка економічна ситуація. Це говорить про те, що на українців ще чекають важкі часи, а гривня може падати далі.

Про це повідомляє портал "glavred"

Важливо повідомити, що гривня перебуває у дуже тяжкому становищі. Звичайно, це пов'язано з російським вторгненням, але через те, що припинилися інвестиції і в українців, виникли проблеми з купівельною спроможністю. Також важливо розуміти, що експорт також значно впав через блокування маршрутів.

Потрібно наголосити, що останнім часом ринок в Україні став більш збалансованим, оскільки валюту більше купують, ніж продають. Ринок готівки теж дуже обмежений, що говорить про те, що українці, які виїхали на кордон, користуються лише картковими рахунками.

Також дуже важливим чинником є ​​те, що українці, які працюють в Україні, пересилають гроші на картки своїм родичам, які виїхали з країни. Це говорить про відтік валюти із самої України.

Через те, що українські партнери допомагають Україні грошима на постійній основі, девальвації гривні не буде. Проте ситуація може різко змінитись, якщо Україна вчасно не отримає кошти. Також якщо українці почнуть виїжджати з України, це теж сильно вплине на курс гривні.

Експерти повідомляють, що зараз прогнозувати курс досить важко, але наша валюта триматиметься в районі 40 гривень до долара. Зазначається, що курс може коливатися близько 10% і більше.

Читайте також:

Що буде з курсом долара на Новий рік та після Різдва. До чого готуватися

У мережі показали, як виглядає наступник легендарного Chevrolet Lacetti ціною 10 тисяч доларів.