- кульмари (тушки) 500 гр
Щоб замаринувати кальмари в домашніх умовах, для початку потрібно приготувати маринад.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- часник 2 зубчики;
- 1 лимон або 4 ст. лимонного соку;
- перець чилі 0,5 прим;
- петрушка 30 грам;
- оливкова олія 3 столові ложки;
- соус чилі 1 ст.
- чорний перець 1 щіпка(і) або до смаку;
- сіль 2 ч.л. або до смаку.
Увага! Оливкова олія краще брати першого віджиму.
Часник потрібно очистити та дрібно порубати. За бажання можна пропустити часник через прес.
Перець чилі нарізаємо кільцями. Якщо потрібно знизити гостроту перцю, необхідно видалити насіння. Також можна замінити червоний чилі на зелений.
З лимона знімаємо цедру. Для цього натираємо цедру з цілого ретельно вимитого та просушеного лимона на дрібній тертці. Потім розрізаємо навпіл лимон і з кожної половинки потрібно вичавити сік.
Петрушку дрібно рубаємо. Якщо за смаком пряніший смак, то можна замінити петрушку кінзою або використовувати відразу два види зелені.
У мисочці з'єднуємо часник, петрушку, перець чилі, сік та цедру лимона, додаємо солодкий соус чилі та оливкову олію. Все ретельно перемішати. Якщо в холодильнику немає солодкого соусу чилі, можна або зовсім нічого не додавати, або додати томатний кетчуп. Маринад готовий.
Найзручніше маринувати вже підготовлені кальмари – вони продаються у замороженому стані у вигляді трубок для фарширування. Підсумкова вага розморожених кальмарів має бути 500 г, тому їх потрібно брати із запасом.
У сковороді розігрійте олію. Викладіть кальмари та обсмажте, помішуючи, на середньому вогні не довше 2-3 хвилин. Довше не смажте! Інакше кальмари стануть твердими, як гума.
Перекладіть кальмари в миску, залийте маринадом і перемішайте.
Затягуємо миску з кальмарами харчовою плівкою і залишаємо в холодному місці щонайменше на 1 годину, щоб вони встигли промаринуватися. А ще краще залишити їх у холоді на добу, щоб гарненько просочилися смаком та ароматом маринаду.
Подаються такі мариновані кальмари як холодна закуска, прикрасивши їх скибочками свіжого лимона.
Читайте також:
Це дуже смачно: лікарі розповіли про дієту, яка допоможе позбутися вісцерального жиру.
Врятує від похмілля: як у домашніх умовах приготувати смачний квас