Інгредієнти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- 400 г бородинського хліба;
- 70 г цукру;
- 2 г дріжджів (живі);
- 2,5 л води.
Підсушіть порізаний хліб на сковорідці без олії, поки|доки| хліб трохи не підсохне і не візьметься твердою скоринкою.
Відріжте від цілого бруска 2 г дріжджів. Для приготування квасу рекомендую використовувати тільки живі дріжджі.
Покришіть дріжджі руками в невелику миску. Чим більше ви подрібните дріжджі, тим краще вони розчиняться.
Додайте до дріжджів близько 100 мл води та 2 ст. л. цукру. Перемішайте, поки|доки| цукор повністю розчиниться.
Перекладіть кубики хліба в трилітрову банку з кришкою, що закручується, додайте воду з дріжджами і цукор, що залишився.
Потім долийте води до верху банки, трохи перемішайте. Закрийте кришкою нещільно і залиште блукати при кімнатній температурі на 1-4 дні. Швидкість бродіння залежить від температури, тому час приготування може значно відрізнятися. У спекотну погоду час приготування квасу буде мінімальним. Чим довше ви витримаєте квас, тим більш насиченим буде його смак та різкість.
Процідіть квас через сито з марлею в чисту ємність і одразу перелийте в банки з кришками і поставте в холодильник. Домашній квас можна зберігати у холодильнику до 10 днів.
Читайте також:
Аромат можна відчути через екран: рецепт домашнього кокосового печива, яке не залишить байдужим