Інгредієнти:

  • 400 г бородинського хліба;
  • 70 г цукру;
  • 2 г дріжджів (живі);
  • 2,5 л води.
Бородінський хліб (400 г) наріжте кубиками зі стороною приблизно 1,5 см.

Підсушіть порізаний хліб на сковорідці без олії, поки|доки| хліб трохи не підсохне і не візьметься твердою скоринкою.

Відріжте від цілого бруска 2 г дріжджів. Для приготування квасу рекомендую використовувати тільки живі дріжджі.

Покришіть дріжджі руками в невелику миску. Чим більше ви подрібните дріжджі, тим краще вони розчиняться.

Додайте до дріжджів близько 100 мл води та 2 ст. л. цукру. Перемішайте, поки|доки| цукор повністю розчиниться.

Перекладіть кубики хліба в трилітрову банку з кришкою, що закручується, додайте воду з дріжджами і цукор, що залишився.

Потім долийте води до верху банки, трохи перемішайте. Закрийте кришкою нещільно і залиште блукати при кімнатній температурі на 1-4 дні. Швидкість бродіння залежить від температури, тому час приготування може значно відрізнятися. У спекотну погоду час приготування квасу буде мінімальним. Чим довше ви витримаєте квас, тим більш насиченим буде його смак та різкість.

Процідіть квас через сито з марлею в чисту ємність і одразу перелийте в банки з кришками і поставте в холодильник. Домашній квас можна зберігати у холодильнику до 10 днів.

Читайте також:

Аромат можна відчути через екран: рецепт домашнього кокосового печива, яке не залишить байдужим