Стало відомо, що для українських переселенців покладено нову субсидію. Так, є інформація про те, що потрібно зробити для того, щоб отримувати соціальну допомогу.

Про це повідомляється на порталі apostrophe

Потрібно повідомити, що українські переселенці мають право на субсидії на оплату комунальних послуг. Цю субсидію дають за фактичним місцем проживання.

На урядовому порталі заявили, що для отримання цієї субсидії договір про оренду житла не потрібний.

Для того, щоб отримувати цю соціальну допомогу, потрібно звернутися до уповноваженої посадової особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідного територіального товариства. Також можна підійти центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) та сервісний центр ПФУ.

Важливо відзначити, що субсидію для переселенців можна оформити і як онлайн. Для цього потрібен портал "Дія", веб-портал електронних послуг ПФУ або мобільний додаток ПФУ.

Крім цього, необхідно зібрати деякі документи, сюди можна віднести довідку про доходи та витрати, дані про мешканців, паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) та довідку про статус ВПО.

Також на українському порталі сказали: «Розмір допомоги залежить від вартості житлово-комунальних послуг, якими користується сім'я та від рівня її доходів. При цьому допомога на проживання, що надається ВПО, не враховується до сукупного доходу при призначенні житлової субсидії».

Читайте також:

Як для українців зміняться пенсії та тарифи у 2023 році. Усі подробиці

Якщо пенсію виплатили не повністю: які документи потрібні, щоби отримати залишок

Допомога на похорон пенсіонера: українцям розповіли, скільки мають виплачувати