Українцям розповіли про те, що їм безкоштовно роздаватиму по 5 лампочок в одні руки. Так, через серйозні проблеми зі світлом, було прийнято незвичайне рішення, яке може допомогти жителям нашої країни в такий тяжкий час.

Цю інформацію розмістили на порталі «Апостроф»

Усі українці, яким понад 18 років, тепер можуть отримати по 5 світлодіодних лампочок. Це говорить про те, що в українців з'явиться можливість замінити старі лампи накалювання світлодіодними.

У міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій сказали, що отримати лампи можна у січні, але потрібно заздалегідь записатися через програму «Дія».

"Це суттєва економія. Наприклад, 50 млн LED-лампочок можуть розвантажити роботу цілого реактора атомної електростанції. Людині, яка вирішить скористатися програмою, потрібно лише попередньо залишити заявку в Дії, прийти у відділення "Укрпошти" та обміняти 5 ламп старого зразка на таке ж кількість світлодіодних", – розповіли українцям у відомстві.

Важливо відзначити, що такий поворот подій допоможе споживати на 7-10% менше електроенергії під час навантажень. Це може значно допомогти у такі тяжкі для України часи.

Читайте також:

Якщо раптово пропало світло: ТОП-10 занять для всієї родини, які допоможуть весело пережити блекаут

"Святкова" ракетна атака: жителі яких регіонів можуть залишитися без світла та води у новорічну ніч

Як приготувати новорічну вечерю, якщо відключили світло: найпростіші страви

Несправедливе вимкнення світла: як правильно написати скаргу. Інструкція