Українців попередили, що вже найближчим часом на територію України може прийти справжня сувора зима. Так, синоптики поділилися своїми прогнозами, які можуть налякати багатьох, особливо в такий непростий час.

Цю інформацію оприлюднили на порталі "Апостроф", посилаючись на прогноз синоптика.

Як відомо, практично по всій Україні на Новий рік була весняна погода. Однак не варто радіти, як справжня зима може прийти в Україну вже в січні 2023 року. Потрібно бути готовим до похолодання і навіть сильних морозів.

Заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня попередила, що з 5-7 січня у столиці України може бути -5 градусів морозу у нічний час доби. Але, за словами фахівця, все може дуже швидко змінитись, і прийдуть сильні морози.

"Так не може бути, що весь місяць буде без морозів, такого ще не було. Навіть у найтеплішому січні 2007 року після 20 числа відбулося різке зниження температури до 16-20 градусів, на північному сході – до мінус 23 градусів", - заявила Наталія Голеня.

Також вона сказала про те, що морози обов'язково прийдуть на територію України і назвала зразкові дати: "У нас не може бути місяць чи два тепло. Все одно якісь періоди холодної погоди будуть. Швидше за все це буде десь кінець січня або після 15 січня. Якщо не на Різдво, то на Хрещення має бути і сніг, і мороз".

Читайте також:

Може опуститься до -37 градусів: синоптики приголомшили прогнозом погоди на січень.

Доходитиме до +16. Синоптик розповів, якою буде погода у січні

Природа збожеволіла: якою буде погода до кінця грудня. Прогноз