У мережі нагадали, що 3 січня буде свято – День Петра. Так, це говорить про те, що цього дня є речі, які категорично забороняється робити.

Цю інформацію надали на порталі новин «ТСН»

Як відомо, 3 січня не лише День соломинки та День проти приниження, а й День Петера. Цього дня православна церква вшановує пам'ять митрополита Київського та всієї Русі святителя Петра.

Повідомляється, що Петро народився у XIII столітті, а у 12 років він пішов у монастир і вивчав там іконописання та Святе Письмо. Його легендарна «Петрівська» ікона є чудотворною.

Є відомості про те, що 3 січня називають Петро-напівкорм. Це через те, що на той час залишається лише половина запасів корму для тварин.

Українцям, і не тільки, вирішили нагадати про те, що в День Петра не можна підглядати та підслуховувати, бо через це можна отримати проблеми із зором чи слухом. Також 3 січня не можна бажати здоров'я та щастя, бо все може здійснитися, але зовсім навпаки.

Важливо наголосити, що 3 січня не можна давати клятви та обіцянки. Також забороняється піднімати із землі будь-які предмети, це може спровокувати серйозні втрати.

Читайте також:

Китай пішов на поводу у Росії, путін тремтить від дикої радості

Чи не глінтвейном єдиним: як приготувати грог і пунш в домашніх умовах. Рецепти

«Найжорсткіші бої ще попереду»: командувач ОК "Південь" розповів, коли закінчиться війна в Україні

Виходимо з новорічного застілля правильно: рецепт легкого курячого супу без засмаження. ШКТ скаже вам дякую