Якщо вірити звіту розвідки Міноборони Великобританії, то на сьогоднішній день Іран став одним із головних військових спонсорів росії після повномасштабного вторгнення в Україну. А найближчими місяцями підтримка Ірану, можливо, навіть зросте.

Нещодавно ходили чутки, що росія має намір надати Ірану передове військове обладнання та компоненти за те, що виручили путіна безпілотниками. Зокрема, Тегеран може отримати гелікоптери та системи ППО.

І ось видання IsraelInfo з посиланням на "12 канал" ізраїльського телебачення та інформацію західної розвідки, яка ретельно стежить за військовою співпрацею Москви та Тегерана, повідомило , що росія незабаром передасть Ірану багатоцільові винищувачі Су-35. Йдеться про 24 винищувачі, які спочатку були призначені для Єгипту.

"США переконали Каїр відмовитися від угоди, після чого росіяни почали шукати покупців для літаків. (...) Американці вмовили Каїр відмовитися від угоди, і росіяни шукали покупців для літаків. Після того, як Іран став постачальником дронів для російської армії, питання було вирішено", - зазначено у джерелах.

Також наголошено, що росію не зупинить попередження Ізраїлю про те, що посилення військової співпраці з Іраном підштовхне Єрусалим до постачання озброєнь Україні, від чого Ізраїль утримувався, незважаючи на тиск США та всередині країни. Восени про це заявив радник із національної безпеки Ізраїлю Еяль Хулата на конференції у Бахрейні.

Тоді, за інформацією 11-го каналу ІТВ, йшлося про постачання балістичних ракет Росії. Це особливо актуально під час продажу літаків Ірану.

Читайте також:

Серце не витримало: молода українка не змогла жити після отримання похорону на чоловіка. Діти залишились сиротами. Фото

Вже у 250 мільйонах випадків Китай атакує нова хвиля COVID-19. Багато хто в це не вірив

Сльози неможливо стримати: Вакарчук виконав пісню "Човен" у Херсоні. Відео