У місті Ланівці на півночі Тернопільської області стався курйозний випадок.

"Каналізація - не смітник!", - із таким гаслом облводоканали час від часу звертаються до споживачів. І справді, очисні споруди в нинішньому стані вже не справляються зі сміттям і хімією, яку люди реально виливають у труби.

Так, великою проблемою може стати потрапляння до каналізації будь-якого твердого сміття, рису, макаронів, вологих серветок чи наліпок з консервів. А от щоб в каналізацію "зливали" гроші, на Тернопільщині бачили вперше.

Так, стало відомо, що у Ланівцях, що на Тернопільщині, каналізацію забило грішми. Про це в соцмережі повідомив міський голова Роман Казновецький.

Мер міста стверджує, що гроші справжні.

Чиновник розповів, що у місті Ланівці Тернопільської області комунальники знайшли у каналізації банкноти євро та фунтів. Як доказ місцеві комунальники, які чистили каналізацію, надали відзняте відео.

На відео комунальники показали купюри. Гроші хтось намагався спалити, а потім викинув у каналізацію. Комунальники нарахували 700 євро по 100 та фунти.

Комунальники від побаченого не могли стримати емоцій, а в коментарях користувачі поставили риторичне запитання — звідки в Ланівцях водяться такі гроші.

"Працівники комунального підприємства знайшли обпалені купюри. Гроші справжні. Це переважно євро та фунти. За словами працівників, було знайдено до семиста євро тільки сотками, скільки їх втекло в каналізацію на разі невідомо. Комунальники витягли лише ті, які забили каналізаційні стоки", – розповів міський голова Ланівців.

За словами Романа Казновецького, чому гроші потрапили в каналізацію у місті не знають.

"Шановні жителі Лановецької громади та України. Не забивайте каналізацію. Користуйтеся банківськими установами. Краще донатьте на ЗСУ", – написав у соцмережі Роман Казновецький.

У коментарях охочих пожартувати та висунути свої "версії" інциденту виявилось більш ніж достатньо:

  • "Оце так хтось повеселився, не перевелися єврові магнати в місті!!! Цікаво, хто ж такий багатий сусід?"
  • "Напевне хтось взятку палив"
  • "Московський патріархат в страху перед СБУ змив кінці в воду"
  • "В багатих свої забаганки".

Читайте також:

Підстава від Орбана: угорці вирішили заморозити рекордну суму російських активів