Про те, що сода, господарське мило, оцет і сіль допомагють впоратися з різними видами забруднень не знає тільки лінивий. Але що ж про більш незвичайні засоби?

Наприклад, використаний чайний пакетик. Подейкують, що цей спосіб для виведення жовтих плям і нальоту вигадали китаянки.

Саме вони визначили, що за допомогою чайних пакетиків можна видалити сечовий камінь, що важко виводиться, з обідка унітазу.

Доведено на практиці, що чайні пакетики швидко борються з нальотом і знищують неприємний запах з унітазу. Також вважається, що такий метод очищення допомагає позбавлятися мікробів.

Для того, щоб ефективно очистити унітаз від нальоту, необхідно прикласти чайний пакетик в область нальоту та бруду, і залишити його там на 20 хвилин. Найкраще залишати чайні пакетики в унітазі на ніч.

У цей час чай повинен почати діяти і розмочить плями. Після цього пакетики потрібно дістати та викинути, а сам унітаз варто почистити йоржиком та змити воду. Після цих хитромудрих дій унітаз знову стане чистим і виглядатиме, як новий. У такий спосіб можна позбутися не надто стійких плям, тому краще запобігати появі сечового каменю, систематично прикладаючи в місцях його потенційного скупчення чайний пакетик.

Читайте також: