Сьогодні, 19 грудня, вперше за три останні роки президент росії володимир путін прибув до Мінська на переговори з Олександром Лукашенком. Відомо, що зустріч тривала три години. До речі, це їхня перша зустріч на території Білорусі з 2019 року – відтоді лише Лукашенко приїжджав до путіну. Так, лише за період російсько-української війни Лукашенко побував у росії сім разів. Ось тільки, як виявилося, приїжджати в гості це одне, а приймати зовсім іншу справу і, схоже, Лукашенка цієї долі хотів уникнути.

Так, стало відомо, що самопроголошений білоруський лідер Олександр Лукашенко намагався зірвати візит до Мінська глави росії володимира путіна. Для цього він прикинувся хворим і відправив повідомлення російському диктатору, але путін не повірив.

Про це повідомляє Telegram-канал "Генерал СЗР" . Його нібито веде колишній генерал Служби зовнішньої розвідки (СЗР) росії, який брав участь у великій кількості кремлівських "спецоперацій", а тому володіє недоступною громадськості інформацією.

Так, у суботу вранці путіну доповіли, що Лукашенко погано почувається, а за кілька годин білоруська сторона обережно повідомила, що має грип. Зазначається, що кремлівський лідер скептично поставився до цих повідомлень.

До речі, хоч на самому початку зустрічі президент росії і заявляв, що говорити будуть в основному про економіку, але військова тема все ж таки була порушена.

Стало відомо, що росія та Білорусь продовжуватимуть практику постійних військових навчань, домовилися також займатися створенням нової військової техніки, а ще 2023 року планується політ білоруського космонавта на МКС. Крім того, путін оголосив про підготовку білоруських екіпажів бойових літаків "для можливого застосування боєприпасів повітряного базування зі спеціальною бойовою частиною", не розшифрувавши цей термін. А Лукашенко заявив, що у Білорусі поставлено на бойове чергування комплекси С-400 та "Іскандер", які передала росія.

Читайте також:

путін ліквідує Лукашенка та спише це на українських диверсантів. Далі - захоплення Білорусі та виведення військ з України, - Орест Сохар

Знайдіть відмінності: українцям показали, як виглядатиме нова купюра 100 гривень

"Буде важка боротьба": Зеленський розповів про звільнення Криму